Blovice - Chanovice 2 : 4 (1 : 3)

08.10.2021 10:03
První venkovní vítězství jsme získali na hřišti nebezpečných Blovic, jejichž ofenziva budí respekt. Bojovným a týmovým výkonem se nám podařilo zbraně domácích eliminovat a zaslouženě zvítězit. Musím jen souhlasit s expertem na všechny sporty Honzou Svobodou, který mi po zápase napsal "13 lidí, z toho tři brankáři a trenér, dobrej výsledek".
Hned v úvodu jsme domácí zaskočili aktivní hrou a výsledek se dostavil záhy, precizní přímý kop Jardy Kubaně umístil hlavou do sítě Milan Šlehubr. Domácí se oklepali, ale k vyrovnání jim pomohl nešťastný odkop jinak výborného Davida Pavlovského, po kterém měl snadnou práci Jan Rous. Do další naší šance se dostal Jarda Kubaň, ale jeho pěknou střelu na zadní tyč vyrazil domácí brankář Jiří Šabata. Tuto disciplínu si oba aktéři ve druhém poločase ještě dvakrát zopakovali, ale bohužel byl vždy úspěšnější domácí brankář . Jarda Kubaň tak po půlhodině předvedl svou jinou specialitu, a to pohotové dlouhé auty. Těžil z toho Michal Polena a vrátil nám vedení. O pět minut později se do samostatného průniku dostal Milan Šlehubr, po brankářově faulu na něj se kopala penalta, kterou bezpečně proměnil Honza Šebek. V této fázi zápasu nám velmi pomohl velezkušený Láďa Skuhravý v brance, jen díky jeho bravurním zákrokům jsme měli o poločase dvoubrankový náskok.
I ve druhém poločase se šance střídaly na obou stranách a početné publikum se za krásného počasí určitě nenudilo. Domácím vrátil po hodině hry naději pěknou střelou z dálky Radek Šabata, ale naše odpověď byla okamžitá. Honza Šebek vybojoval míč, jeho přihrávku chytře pustil Jarda Kubaň na Milana Šlehubra, který si výborně připravil míč na střelu a levačkou nám vrátil klid. Čtvrt hodiny před koncem se navíc nechal zbytečně vyloučit domácí David Tříska, což nám pomohlo udržet vedení. Toto vítězství je pro nás velmi cenné a děkuji hráčům za příkladný přístup a nasazení.
Branky: J.Rous, R.Šabata - M.Šlehubr (J.Kubaň), M.Polena (J.Kubaň), J.Šebek z pen. (M.Šlehubr), M.Šlehubr (J.Šebek a taky trochu J.Kubaň)
Sestava: L.Skuhravý - D.Pavlovský, J.Petřík, L.Ziolek, J.Šulc (75. B.Timoshenko), M.Šabek, R.Šiška, J.Šebek (90. J.Václavík), M.Šlehubr, M.Polena, J.Kubaň
Nejlepší hráč zápasu: Ladislav Skuhravý
Nejlepší pomezní rozhodčí: Míra Kašák
Nejlepší vedoucí mužstva: Kuba Chalupný