Bolešiny - Chanovice

03.11.2019 21:10

Komentář napsal Radim Šiška

Bolešiny - Chanovice 2 : 3 (0 : 2)

Diváci na hřišti nováčka soutěže z Bolešin viděli oboustranně pěkný zápas, kterému nechybělo nasazení, kombinace, pěkné branky ani dramatický závěr. O naší výhře rozhodla lepší produktivita i málo vídané fair play gesto domácích.

V úvodu se do dvou nebezpečných zakončení dostali domácí, ale měli vychýlenou mušku. Na druhé straně zblízka zahrozil Kovář, ale Martínek v domácí brance byl pozorný. Do vedení jsme se dostali po čtvrthodině, kdy po přihrávce Kováře prošel Kubaň středem hřiště a trefil se přímo k tyči. V dalších našich šancích neuspěli Václav Zoubek, Michal Polena či Jarda Kubaň. Na druhé straně hřiště jsme měli několikrát štěstí, když odražený nebo tečovaný míč těsně minul naší branku. Dvougólové vedení nám zařídil po centru Ziolka Michal Polena. Po tvrdém vzdušném souboji s gólmanem Martínkem zapadl míč do domácí branky podruhé. Náš otřesený střelec však musel v závěru poločasu odstoupit.

Do druhého poločasu nastoupili domácí s velkým elánem a zatlačili nás do defenzivy. Odměnou jim bylo snížení, když se hlavou po rohu trefil Kolář. My jsme se dostali zpátky do hry a po rohu Pepy Poleny měl smůlu Prýmas, protože jeho hlavička se od břevna odrazila před brankovou čáru. Komplikaci nám po hodině hry způsobil Merašický, který v krátkém sledu obdržel dvě žluté a musel předčasně do sprch. Většího prostoru na menším hřišti využil Zoubek, který vysunul do křídla Kubaně. Eugenova magická levačka našla přesně nabíhajícího Pepu Polenu, a ten se z pozice střídajícího hráče pohotově trefil v druhém zápase v řadě. Domácí se však nevzdávali a o deset minut později se dostali opět na dostřel. Míč odražený po rohovém kopu trefil z dálky pod břevno Jiří Pitel. V závěrečné čtvrthodině se šance rodily na obou stranách hřiště. V poslední minutě hrací doby nařídil rozhodčí Fencl po pádu domácího hráče ve vápně penaltu. Jiří Šmolc ji však sám odvolal s tím, že se nejednalo o faul, ale o uklouznutí. Klobouček dolů. V nastaveném čase měl na hlavě vyrovnání domácí Nadymáček, ale branku netrefil a my jsme tak letos poprvé získali body možná i s trochou štěstí.

Branky: 50. Kolář, 76. J.Pitel – 16. J.Kubaň (M.Kovář), 32. M.Polena (L.Ziolek), 66. J.Polena (J.Kubaň)

Sestava: J.Václavík – A.Abyiakyi, J.Petřík, J.Prýmas, L.Ziolek, J.Merašický, M.Kovář, V.Zoubek, M.Šlehubr (80. L.Rada), M.Polena (46. J.Polena), J.Kubaň (87. J.Šulc)

Nejlepší hráč zápasu: Jaroslav Kubaň