Chanovice - Chlumčany

10.11.2019 10:35

Komentář Radima Šišky

Chanovice – Chlumčany 4 : 1 (2 : 0)

V posledním domácím podzimním zápase jsme přivítali tým Chlumčan, který má za sebou podobnou vítěznou sérii jako my. V pohledném zápase jsme většinu času měli hru pod kontrolou a po závěrečném hvizdu velmi dobrého rozhodčího Fanfuleho mohli slavit zaslouženou výhru.

Úvod zápasu nám vyšel výborně. Po patičce Kubaně byl Merašický sám před brankářem, a protože byl sražen, kopali jsme penaltu. Tu Eugene bezpečně proměnil a odstartoval tak naši parádní půlhodinku plnou šancí a pěkných akcí. Po protiútoku se dostal k nebezpečnému zakončení Abyiakyi, ale brankář Losch předvedl skvělý zákrok stejně jako po rohu, který Kubaň zatočil přímo do branky. Pěkným průnikem se pak prezentoval Kovář, ale šajtlí těsně minul. Následně vybojoval Kubaň míč pro Radu, který ho pohotově uklidil k tyči překvapeného brankáře hostí. Zvýšit mohl ve své druhé velké šanci Abyiakyi, ale po přesné přihrávce Petříka mířil vedle vzdálenější tyče. Pak se začali osmělovat i hosté a v závěru poločasu byli lepším týmem a jen obětavý blok Ziolka jim zabránil ve skórování. My jsme odpověděli centrem Šebka, který Kubaň akrobaticky zakončil mimo branku.

Po pauze Kubaň po několikáté v zápase čistě obral protihráče o míč a jeho příhru Rada nezištně zadovkou posunul na Zoubka. Toho nejdříve vychytal Losch, ale na jeho dorážku hlavou byl krátký jak on, tak i obránci na brankové čáře. Po faulu na Michala Polenu jsme zahrávali přímý kop z hranice vápna, Merašický však zeď neprostřelil a Kubaň odražený míč z voleje napálil mimo. Hosté otevřeli hru a po naší špatné rozehrávce se dostal k zakončení Tomášek. Václavík byl pozorný, ale Tomášek se dostal i k dorážce a do prázdné branky snížil. Zoubek však chvíli poté vybojoval míč a řítil se sám na branku. Losch jeho střelu vyrazil, ale Venca se rychle zorientoval a i v pozici střelce ležícího zády k brance dokázal skórovat. Závěr zápasu přinesl otevřený fotbal se šancemi na obou stranách, ale skóre se již nezměnilo.

Branky: 6. J.Kubaň z PK (J.Merašický), 21. L.Rada (J.Kubaň), 49. V.Zoubek (L.Rada), 69. V.Zoubek - 63. L.Tomášek

Sestava: Václavík J. – Abyiakyi A., Petřík J., Prýmas J., Ziolek L., Šebek J. (70. Šulc J.), Kovář M. (80. Polena J.), Zoubek V., Merašický J. (85. Skuhravý O.), Rada L. (55. Polena M.), Kubaň J.

Nejlepší hráč zápasu: Lukáš Rada