Chanovice - Horažďovice 6 : 3 (3 :1)

31.10.2021 16:20
Podzimní část sezóny jsme ukončili na domácím trávníku v derby zápase s Horažďovicemi. V utkání nechyběly krásné góly, ani emoce a díky takticky vyzrálejšímu výkonu jsme se mohli radovat z vítězství.
V úvodu byli hosté lepší na míči a díky našim nepřesnostem se dostávali do zakončení. V jasné příležitosti však Bočka vychytal Skuhravý v naší brance. V další fázi zápasu jsme však našli rytmus a odměnou byl vedoucí gól do té doby marného Jardy Prýmase po skvělém rohu Venci Zoubka, který po zápase glosoval první poločas slovy o tom, že jsme jim dali lekci z produktivity. To se projevilo vzápětí, Láďa Skuhravý vychytal samostatný nájezd Janouškovce, aby poté Jarda Prýmas pohotově potrestal gólmana hostí Těžkého za špatný odkop a pohotově z velké dálky navýšil skóre ve prospěch domácích. Další krásnou akci jsme předvedli po půlhodině zápasu, Michal Polena našel přesným pasem Honzu Šebka, který se trefil přesně do šibenice. Hosté i jejich fanoušci vývoj zápasu snášeli velmi těžce, obzvláště když jim dva góly nebyly uznány kvůli jasným ofsajdům a neodpískaný zákrok na vlastní osobu doplnil hostující Jirka Pavlík nevybíravými výrazy na adresu hlavního rozhodčího a byl následně po zásluze vyloučen. V závěru poločasu hostující Juda nečekal na vrácení míče po zásahu rozhodčího a k k překvapení všech se řítil sám na branku domácích. Po faulu pak ten samý hráč trefil přímý kop přesně do horního rohu branky Bohdana Timoshenka, který se musel do branky přesunout z pole po zranění Ládi Skuhravého.
Druhý poločas začali aktivněji oslabení hosté a odměněni byli po hodině hry, kdy tečovaná střela Tomáše Judy skončila přesně u tyče. Naše odpověď však byla okamžitá, Michal Polena prostrčil míč na Jardu Prýmase, který se štěstím zkompletoval hattrick. Hosté opět skórovali z postavení mimo hru a v další šanci je vychytal Bohdan Timoshenko. Udeřilo tak na druhé straně, Honza Šebek vybojoval míč a před prázdnou brankou našel hruď Michala Poleny, který zvýšil naše vedení na 5:2. Po ostrém zákroku Evgena Kozhukhara se síly na hřišti vyrovnali a zároveň s Žeňou museli opustit tribunu kvůli urážkám hostujících fanoušků i jeho rodinní příslušníci. Hosté snížili pohotovým zakončením Jirky Janouškovce, ale pak hostující Tomáš Juda našel zpětnou hlavičkou jen Michala Polenu, kterého fauloval před vápnem gólman Těžký a hosté šli do devíti. Co s následným přímým kopem provedl Jirka Petřík je na delší úvahu, kterou by případně mohl rozklíčovat údajný videozáznam. Poslední gól vstřelil v úplném závěru střídající Michal Šabek, který procedil míč do sítě mezi nohama náhradního brankáře hostí. Divácky atraktivní zápas jsme tak zvládli a do jarních odvet můžeme vstoupit se ziskem 23 bodů. Samozřejmě by to mělo být lepší, ale jednou jsi dole a jednou nahoře a důležité je, že se fotbalem bavíme hrajeme jako tým. Díky všem a na jaře budeme ještě lepší:).
Branky: J.Prýmas (J.Šebek po zásahu VAR), J.Prýmas, J.Šebek (M.Polena), J.Prýmas (M.Polena), M.Polena (J.Šebek), M.Šabek (J.Šebek) - T.Juda 2x, J. Janouškovec
Sestava: L.Skuhravý (30. E.Kozhukhar) - J.Šulc (65.D.Klas), O.Skuhravý, J.Petřík, D.Pavlovský, J.Šebek, V.Zoubek, J.Prýmas, J.Merašický, B.Timoshenko, M.Polena (85. M.Šabek)
Nejlepší hráč zápasu: Michal Polena