Přeštice B - Chanovice

05.10.2020 18:41

Komentář: Radim Šiška

Přeštice B – Chanovice 4 : 4 (3 : 1) PK 3 : 1

Dopolední zápas na hřišti vedoucího týmu tabulky přinesl rychlý ofenzivní fotbal, který se fanouškům musel líbit. Oba týmy však chybovaly v obraně a zápas tak mohl skončit jakkoli, nicméně remíza po 90. minutách je asi spravedlivá. Ale pak přišly nespravedlivé penalty….

Úvod nám nevyšel úplně podle představ a po šesti minutách jsme prohrávali o dva góly. Nejdříve si za obranu zaběhl Půta a přehodil i našeho brankáře. My jsme kontrovali pěknou střelou Zoubka, kterou domácí Muknšnábl vyrazil na roh. Po něm následoval závar v pokutovém území domácích, naše ztráta míče a dokonalý protiútok domácích zakončený Beštou. Další gól domácích kvůli ofsajdu neplatil a pak jsme si začali vytvářet více šancí i my. Kubaňovu střelu ještě vyrazil gólman, ale po rohu J.Poleny se hlavou trefil jeho bratr Michal. Konečně! M.Polena pak vyslal do sóla Merašického, ten mohl sám před brankářem dát gól, nebo přihrát volnému Kubaňovi, ale vybojoval jen roh. Pikali jsme vzápětí, Rychlá akce domácích vedla k centru z levé strany. Na malém vápně se nejlépe zorientoval Jánský a vrátil domácím dvoubrankové vedení. Snížení mohla a měla přinést spolupráce našich útočníků. Nejdříve M.Polena našel Kubaně, ale jeho střela z dobré pozice byla zblokována. Pak se Kubaň uvolnil na pravém křídle a krásným centrem našel hlavu M.Poleny, ale ten těsně minul.

Po pauze jsme zahrozili střelou Zoubka, pak domácí po rohu přestřelili branku a v další velké šanci nás podržel brankář Timoshenko. Po hodině hry našel pas Šebka rozběhnutého Chalupného, a ten v zakončení zachoval chladnou hlavu. O dvě minuty později vyzval dobře hrající Zoubek ke střele Kubaně, který si na ní dal záležet a povedenou ranou vyrovnal. Za další dvě minuty však chybovali v rozehrávce Timoshenko s Klasem a darovali gól Sedláčkovi. Po skvělém napadání Kubaně mohl opět vyrovnat M.Polena, ale trefil jen tyč. Otevřený závěr zápasu přinesl i šance domácích, po další naší chybě v rozehrávce domácí útočník z malého vápna přestřelil. Štěstí naopak domácí měli po průniku Chalupného, jehož střelu s námahou vyrazil domácí brankář a dorážka Kubaně byla zblokována. Na druhé straně hřiště si domácí několikrát místo střely přihrávali, a když už trefili branku, Timoshenko byl připraven. Vyrovnání tak přinesla spolupráce Chalupného se Šebkem, kterou druhý jmenovaný zakončil parádním blafákem do bekhendu. V následných penaltách zamířili do tyče Kubaň a Petřík, Šebka vychytal domácí brankář a až ve čtvrté sérii se prosadil Chalupný. Timoshenko domácím třetí penaltu chytil, ale proti ostatním byl bez šance. Bod navíc tak brali domácí, ale my se za výkon rozhodně stydět nemusíme.

Branky: 4. T.Půta, 6. J.Bešta, 32. M.Jánský, 64. J.Sedláček – 23. M.Polena (J.Polena), 60. J.Chalupný (J.Šebek), 62. J.Kubaň (V.Zoubek), 86. J.Šebek (J.Chalupný)

Sestava: B.Timoshenko – J.Šebek, J.Petřík, J.Prýmas, J.Chalupný, V.Zoubek, J.Polena (55. D.Klas, 83. M.Šabek), M.Kovář, J.Merašický (65.L.Ziolek), J.Kubaň, M.Polena (83. J.Šulc)

Nejlepší hráč zápasu: Jan Šebek