Rozhovor s trenérem mužů, Luďkem Cimrhanzlem

05.06.2014 08:53

Informovali jsme Vás o tom, že jsme prodloužili spolupráci s úspěšným trenérem Luďkem Cimtrhanzlem. Oslovili jsme tohoto trenéra s několika otázkami a přinášíme Vám jeho odpovědi. 

 

O.Š.: Od léta 2013 působíš v našem klubu v Chanovicích a dovedl jsi muže k postupu do krajské B třídy již 3 kola před koncem. Bylo to tak lehké, jak to nyní vypadá? Dala by se celá sezóna 2013-2014 shrnout do krátkého hodnocení?

L.C.: Celkové hodnocení by asi bylo na delší referát, ale jen krátce. Do letní přípravy nastoupilo celkem 24 hráčů včetně dorostenců. Bylo to velmi potěšující zjištění. Letní příprava probíhala zcela dle mých představ včetně přípravných utkání.  V podzimní mistrovské části jsme odehráli některá velmi dobrá utkání, která by v pohodě snesla parametry B třídy (Luby , Klatovy). V některých domácích zápasech jsme se dokázali i gólově výrazně prosazovat a zdálo se mi, že v OP budeme opravdu nejlepším mužstvem. Velký podíl na vydařém podzimu nesou hráči  - Milan Šedivý, Lukáš Černohorský a střelec, kapitán MIchal Polena. Kaňkou bylo a mě osobně velmi mrzelo zranění Ondřeje Skuhravého, který vlivem toho byl do konce ročníku vyřazen.
V zimním odobí jsme absolvovali kvalitní přípravu a opět poměřili síly s mužstvy z vyšších soutěží, což si myslím je velký přínos zvláště pro mladé hráče. Věděl jsem,  že si na nás soupeři dají větší pozor než na podzim.  Komplikace nastali dalším zraněním opor (Milan Šedivý a Lukáš Černohorský), ale k mé radosti byli v sestavě nahrazeni Jardou Prýmasem a Václavem Zoubkem, kteří po celou dobu podávali výborné výkony. Úvod mistrovské části jara nevycházel zcela podle plánnu a 9-ti bodový náskok se ztenčil na 5. Po očku jsme zamozřejmě sledavali výsledky všech možných konkurentů. Nejvíce mě mrzela prohra právě s jedním z aspirantů Hrádkem, kde se od nás také odklonila fotbalová štěstěna. Ale i soupeři klopýtli a my mohli slavit již 3 kola před koncem. Celkové hodnocení je proto kladné, ale hlavně jaro nám ukázalo spoustu slabin,  na kterých musíme společně zapracovat.
Našemu týmu patří poděkování za komplexně zvládnutý ročník. Hráči nastupovali pod tlakem, který jim mnohdy svazoval nohy a s ohledem na mladý věk mnohých z nich předváděli statečné výkony.

O.Š.: Co Tě za tu dobu, co zde působíš nejvíc potěšilo a naopak, přineslo Ti angažmá v Chanovicích nějaká zklamání?

L.C.: Velmi potěšen jsem hráčskou základnou. Vidím, že zde byla v minulosti odvedena velice dobrá práce s mládeží, ze které může chanovický fotbal těžit min. dalších 10 let. Dále jsem byl velmi potěšen vztahy v oddíle, jak mezi hráči tak mezi vedením a kabinou i mezi hráči a fanoušky. Nadšený jsem  z práce Míry Kašáka, který je svou obětavostí a přístupem k fotbalu vůbec obrovskou podporou pro všechny aktéry. Patří mu obrovský dík.
O zklamání se v postupové sezoně snad ani nedá hovořit. Jak jsem již zmiňoval máme určité rezervy, které umíme popsat a to nás společně motivuje do další práce.

O.Š.: Sám jsi již trénoval B třídu, náš tým hrál jak před  letní, tak před jarní sezónou přípravné zápasy s mužstvy B třídy a většinou nepropadl, spíše naopak. Na druhou stranu některé jarní zápasy nepřinášely takovou hru, jakou bychom si od našeho týmu přáli.  Co myslíš, že nás v B třídě čeká?

L.C.: Věřím že náš tým má určitě na to, aby ve vyšší soutěži uspěl. Máme mladé mužstvo, schopné rvát o každý bod.  Dostaneme se samozřejmě i do jiné role než jsme plnili v OP a to múže být výhodou. Podle přípravných utkaní je vždy ošidné něco hodnotit. Týmy se kterými se setkáváme jsou v různých fázích přípravy, stejně jako my a já osobně v těchto utkáních sleduji více herní projevy a výkony jednotlivců na určitých postech. Doufám, že nás čeká dobrý fotbalový rok s pěknými sportovními zážitky.

O.Š.: Jak bude vypadat letní příprava našeho mužstva a na co bude nejvíce zaměřená?

L.C.: Letní příprava bude fyzicky náročnější se zaměněřím na změnu herního stylu. Toto období je však dost krátké na nějaké větší změny, uvidíme jak se nám to společně podaří.

O.Š.: Končí nám 5 kluků  ročníku 1995 v dorostu. Máme tady talentovaného Kubu Chalupného ročníku 1997. Jak to vidíš s jejich zařazováním do týmu mužů? Myslíš, že jsou schopni se do A týmu prosadit?

L.C.: Všichni mladí hráči, se kterými mám tu čest pracovat, mají nespornou šanci se do A týmu porsadit. Někteří z nich si to již vyzkoušeli a musím s potěšením kostatovat, že nabídnuté příležitosti se zhostili na výbornou. Dál pak již záleží na nich samotných s jakou chutí budou pracovat. Vím z vlastní zkušenosti, že přechod z dorosteneckého do mužského fotbalu není vždy jednoduchý. Věřím však v jejich charakterové vlastnosti a budu se snažit jim kroky do mužského fotbalu maximálně zpříjemnit.

O.Š.: Působil jsi jako hráč i v zahraničních klubech. Jak hodnotíš zázemí v našem klubu? Je něco, co bychom mohli u nás dělat jinak, nebo eventuelně zlepšit?

L.C.: Zázemí v klubu je jednou se silných stránek. Ať už je to přírodní trávník na tréninkové ploše, tak vždy dobře připravené hlavní hřiště. Velice oceňuji investice do ubytovny, která se zde nachází a vytváří tím možnosti pro soustředění. Tím také získáváme možnosti pro naše přípravná utkání s kvalitními soupeři. Je v oddíle vidět, že je na dobré cestě po všech stránkách a myslím si že výbor klubu pracuje na slušné úrovni. Oceňuji jeho  práci a jsem rád, že můžeme spoluvytvářet budoucnost fotbalu v Chanovicích.

O.Š.: Trenérství Ti zabírá dost času, jezdíš k nám  na tréninky, o víkendu na zápasy. Je k tomu potřeba mít výborné zázemí a podporu v rodině, že?  

L.C.: Trenér musí být v pohodě a práce ho musí bavit. Potom může kladně působit na mužstvo a předávat hráčům maximum. K tomu je samozřejmě zapotřebí dobré zázemí v rodině a zaměstnání. Naše rodina je ve skrze fotbalová a sportem opravdu žijeme.  Je-li  možnost, manželka a děti se mnou vždy rádi do Chanovic zavítají.

O.Š.: Jaký máš vzkaz do příští sezóny pro naše fanoušky?

L.C.: Fanouškovská obec je v Chanovicích na úrovni. Tvrdé jádro v čele s Patrikem a bubny vždy dodává našim hráčum další síly. Hráči také velmi vnímají podporu svých rodiných příslušníků. V postupové sezóně přijdou utkání, která ne vždy lahodí oku náročného diváka, takový už fotbal je.
Mohu jim vzkázat, že se na následující ročník v krajské soutěži dobře připravíme a budeme se prát o každý bod. Věříme v jejich podporu, která bude ve vyšší soutěži jště více důležitá a budeme se je snažit pobavit předvedou hrou a pěknými brankami. Fotbal děláme s radostí a tu chceme šířit kolem sebe.
 

O.Š.: Děkuji Luďkovi, že velmi rychle odpověděl na mé otázky