Vrhaveč - Chanovice

21.10.2019 07:41

Komentář Radima Šišky

Vrhaveč – Chanovice 1 : 3 (1 : 0)

Ve Vrhavči nás čekal nepříjemný soupeř, kterému se navíc podařil vstup do soutěže. Díky stylu a přístupu domácích tam zápasy bohužel nejsou moc o fotbale. My jsme se po poločase domácím v důrazu vyrovnali, a protože v našem kádru jsou výrazně lepší fotbalisté než v tom vrhavečském, zaslouženě jsme nakonec brali všechny body.

V prvním poločase jsme těžko hledali odpověď na „hru“ domácích a navíc jsme několikrát chybovali v obraně. Vrhaveč se prosazovala důrazem a dlouhými nákopy. První varování skončilo na Václavíkově tyči, ale pak už se hlavou prosadil nejlepší domácí střelec Reitmajer. My jsme odpověděli dvěma zakončeními Michala Poleny nad branku Ondřeje Pressla a několika střelami zdálky. To však bylo málo.

Po poločase jsme se výrazně zlepšili a nechali domácím ochutnat jejich vlastní medicínu, protože i my když je třeba umíme přitvrdit. Nicméně jsem rád, že máme daleko k tomu, abychom se např. procházeli po ležícím protihráči, jak to opakovaně předvádí kdysi dobrý fotbalista F.Hrach. Naše reakce na hřišti byla fotbalová. Po hodině hry Václav Zoubek vymyslel parádní přihrávku na nabíhajícího Abyiakyie, Artěm si poradil i s brankářem a do prázdné branky vyrovnal. Vzápětí se zleva dostal k zakončení i Kubaň. Gólman domácích skvěle zakročil, ale Jarda si našel i odražený míč a připravil gól pro Michala Polenu. Zvýšit mohl Honza Šebek, ale v jasné pozici volil místo střely přihrávku. Deset minut před koncem se Honza dostal do podobné situace a zastaven byl jen za cenu penalty. Tu s přehledem proměnil Eugene Kubaň a definitivně tak zlomil odpor domácích. Děkuji našim hráčům za osobní statečnost a pevné nervy. Obojí dnes ukázali a přidali fotbalovou kvalitu a hlavně bojovné srdce.

Branky: 17. Reitmajer – 60. A.Abyiakyi (V.Zoubek), 66. M.Polena (J.Kubaň), J.Kubaň z PK (J.Šebek)

Sestava: Václavík J. – Abyiakyi A., Petřík J., Prýmas J., Pavlovský D., Šebek J.(83. Rada L.), Zoubek V., Merašický J.(87. Šulc J.), Kovář M., Polena M., Kubaň J. (85. Polena J.)

Nejlepší hráč zápasu: Artem Abyiakyi